BOLI TRATAMENTE SI MEDICAMENTE PTR PORUMBEI Descriere album: boli-tratamente-medicamente pt porumbei Descriere album: BOLI LA PORUMBEI Descriere album: 1) VIERMI INTESTINALI-porumbeii bolnavi au stare de somnolenta -slabesc si nu mananca cu pofta - dupa efectuarea tratamentului adecvat porumbeii devin mai vioi 2) COCCIDIOZA -puii din ou nu pot ciocni coaja si mor -porumbeii maturi se manifesta prin stare de somnolenta - la femele, se produce intarzierea ouatului 3) TRICOMONOZA -in partea din spate a gatului se vede o substanta de culoare alb branzos -puii din cuib cer mancare tot timpul -porumbeii bolnavi slabesc - pe timpul noptii , cand porumbeii dorm se aud asa numite sforaituri 4) MICOPLASMOZA - in partea din spate a gatului se vede o substanta mucilaginoasa(muci in gat) - gainat moale apatos 5) SALMONELOZA - gainat verde - articulatiile incheieturilor se pot umfla si de aici apare schiopatatul -pofta redusa de zbor -lasarea aripilor (porumbei nu mai pot zbura de la sol) 6) PARAMIXOVIROZA(boala netratabila) - porumbeii virusati sucesc gatul -diaree excesiva (gainat apatos) 7) VARIOLA -apar negi pe ochi , nari si picioare.Acesti negi se pot transforma in bube mari si foarte mari - aceasta boala nu se trateaza decat cu unguente sau substante care sa usuce bubele Cam astea ar fii principalele boli ale porumbeilor
1) VIERMI INTESTINALI - ASCACID (comprimate)- se da cate 1comprimat / porumbel - SINGAL (comprimate)- 1 comprimat/ porumbel - ROMBENDAZOL (comprimate) 1 comprimat / porumbel (acest medicament afecteaza penajul porumbeilor) 2) COCCIDIOZA - COCCISTOP (buvabil) - 1 ml / 1 l de apa - SULFACOCCIDIN ( buvabil) -1 ml / 1 l apa - SULFACOCCIROM (buvabil ) 1 ml / 1 l apa - SULFACOCCIDIN ( comprimate ) 1 comprimat / 1 porumbel 3) TRICOMONOZA - FLAGELSTOP (buvabil) -1 plic (50g) / 2,5 l apa -ENTEROGUARD (comprimate) - 1 sfert de comprimat / porumbel - COLUMBOVIOFORT (comprimate) - 1 comprimat / porumbel - FLAGYL uman (buvabil) - 7 ml / 1 l apa 4) SALMONELOZA, MICOPLASMOZA - DOXI-H pulbere (buvabil) - 1 g / 1 l apa - ENROFLOXAROM (buvabil) - 0,5 ml / 1 l apa - ENROFLOXACINA (buvabil) 0,5 ml / 1 l apa 5) PARAMIXOVIROZA - ESTE BOALA NETRATABILA Pentru a proteja porumbeii de aceasta boala in lunile ianuarie, februarie se face un vaccin subcutanat . VACCIN - COLUMBOVAC (vaccin romanesc cu perioada de protejare de 6 luni. se face in ceafa, subcutanat , 0,25ml / porumbel - PARAMIXO NOBILIS ( vaccin olandez) -cu perioada de protejare de 1 an se face in ceafa, subcutanat, 0,25 ml / porumbel ATENTIE!! Inaintea administrarii vaccinului, porumbeii trebuie sa prezinte o stare de sanatate perfecta pentru a putea face receptia cu vaccinul (a putea devenii imuni la boala). Dupa administrarea vaccinului se pune in apa 1 aspirina / 2 l apa pentru a evita eventualii noduli care se pot forma la Locul vaccinarii. 6) DIFTERO-VARIOLA - in cele mai multe cazuri se formeaza pe fond de slabire ( zboruri, perioada dupa boala, avitaminoze) VACCIN - COLUMBO DIV ( vaccin romanesc) - cu perioada de protejare de 6 luni acest vaccin se face prin tamponare ( se zmulg 5-6 fulgi din pulpa piciorului, iar cu o bucata de vata se tamponeaza vaccinul In locul din care sau zmuls fulgii, daca locul se inroseste inseamna ca vaccinul a devenit receptiv, porumbelul a devenit imun la boala ) - LA SOTA (vaccin romanesc) cu perioada de 6 luni . Administrare ( vezi instructiunile vaccinului precedent).
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: panaionel
Mesaj:
panaionel
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.